Usporedba (0)

Odaberite marku vozila

Odaberite model vozila

Odaberite verziju

Odaberite krov

Odaberite marku vozila

Proizvodi

Koliko brzo smijem voziti s nosačima i krovnom kutijom?

U prošlom postu razgovarali smo o kvaliteti Thule nosača i krovnih kutija te na taj način ukazali na važnost sigurnosti na cestama. U tome tonu nastavljamo i u današnjem postu.
Prilikom kupnje nosača i krovnih kutija, kada je odabir i montaža već gotova, vozači se često pitaju koliko brzo smiju voziti po autocesti ili brzoj cesti.
U svakoj državi postoji propisano ograničenje vožnje za specifičnu vrstu ceste i prema tome se određuje brzina vožnje sa krovnom kutijom. Svaki pošteni prodavač krovnih nosača i kutija će Vas upozoriti na tu informaciju. Proizvođači krovnih kutija ističu kako je preporučena brzina vožnje 130km/h. Dakako, moguće je postići i veću brzinu, no treba biti oprezan. Mnogo faktora ovisi o velikom ubrzanju, najčešće su to jačina motora koji pokreće auto kao i aerodinamičke specifikacije pojedinoga auta, vrsta krovnog nosača (ima onih koji su obični, željezni te pri vožnji proizvode neugodan zvuk, a ima i onih koji su aerodinamični, aluminijski koji omogućuju ugodniju i sigurniju vožnju). Nadalje, važan je i oblik krovne kutije, ovisno o Vašim potrebama - neke kutije stvaraju manji, a neke veći otpor zraka pri brzoj vožnji.

Uza sve navedeno, može se reći kako je najvažnija svjesna procjena vozača. Treba uzeti u obzir sve navedene čimbenike, cestovne vremenske prilike ili ne prilike i tek onda krenuti na put ne ugrožavajući sebe, svoju obitelj i druge putnike.