Usporedba (0)

Odaberite marku vozila

Odaberite model vozila

Odaberite verziju

Odaberite krov

Odaberite marku vozila

Proizvodi

Mogu li prevoziti električne bicikle na nosačima i do koje težine?

U duhu našega prošloga posta, nastavljamo s tematikom nosača za bicikle…

Danas, kada je sve moderno, informatizirano i užurbano, bicikli su morali postati moderniji, odnosno električni. Da postoje električni bicikli i nije neka velika novost, ali sve češće se pojavljuje pitanje kako ga pravilno prevoziti. Znamo da je električni bicikl delikatniji od običnih bicikala zbog motora, kompjutera i drugih pomagača koji su u njemu, a samim time i teži od drugih. Upravo zbog toga želimo pojasniti koji nosači su najpogodniji za prijevoz e-bicikla i koja je težina preporučljiva. Bitno je napomenuti kako se električni bicikl može prevoziti samo na onoj vrsti nosača koja se montira na kuku auta, to je tako zbog težine koje imaju dva ili tri električna bicikla zajedno. Ne može se reći da baš postoje određeni i posebno prilagođeni nosači za električne bicikle, ali neki su proizvođači pazili i na to. Tako postoje nosači koji imaju veći kapacitet opterećenja poput  Thule EasyFold 932 koji daje mogućnost prijevoza 2 električna bicikla.

Postoji nekoliko savjeta kako prilagoditi standardni nosač i električni bicikl da vožnja autom bude sigurna i bezbrižna.
Ako je bicikl standardni, a Vi ste odlučili na njega ugraditi elektromotor (i sve potrebito) kako bi ga pretvorili u e-bicikl, onda pri prijevozu jednostavno možete skinuti motor i učiniti ga time lakšim. Ukoliko je Vaš bicikl tvornički električni bicikl (tako ste ga kupili), motor se ne može skidati te je pritom bitno obratiti pažnju na odnos preporučene težine samoga nosača bicikla i ukupne težine električnih bicikala. Treba pripaziti na kapacitet opterećenja kojeg ima sam nosač. Odnosno; ako već imate nosač bicikla montiran na kuku auta, trebali bi ste znati/saznati kolika je preporučena težina koju sam nosač može podnijeti te je usporediti sa ukupnom težinom bicikala koje želite staviti na nosač. Može se dogoditi da je kapacitet opterećenja manji te da ste time prisiljeni na nosač za 3 bicikla staviti jedan standardni bicikl, jedan dječji i jedan električni kako bi zadovoljili preporučene standarde opterećenja.

Za kraj, važno je još upozoriti na parkiranje auta koji prijevozi električne bicikle na ekstremno visokim ili ekstremno niskim temperaturama zbog mogućnosti kvara na motoru ili na kompjuteru električnog bicikla.
Bilo kako bilo, samo oprezno i sigurno…

Pogledajte ponudu nosača na kuku OVDJE!