Usporedba (0)

Odaberite marku vozila

Odaberite model vozila

Odaberite verziju

Odaberite krov

Odaberite marku vozila

Proizvodi

Nosači za skije

Dolaskom hladnijeg vremena započinje planiranje zimskoga odmora. Pomno se bira mjesto, skijalište – hoće li biti jedno od poznatijih skijališta ili možda neke neistražene staze. Slatke brige su i oko smještaja. Što odabrati apartman, hotel ili nešto treće? Uz sve to treba paziti i na pripremu opreme, ukoliko je potrebno, naoštriti skije i snowboarde, podesiti vezove na skijama, provjeriti pancerice i pripremiti toplu odjeću.

Kada govorimo o opremi za skijanje, ukoliko samu ne iznajmljujete na skijalištu, nameće se pitanje prijevoza opreme. Jedno od rješenja je, dakako, krovna kutija. Neki smatraju da je to najefikasnije rješenje problema prtljage koje, osobito za zimski odmor, ima previše. U krovnu kutiju može stati nekoliko pari skija (ovisno o veličini krovne kutije), štapovi, snowboardi, kacige, jakne pa čak i lonac pun sarme.
Ukoliko niste ljubitelji krovnih kutija, postoji i drugo rješenje. Krovni nosači za skije ili snowboarde. Ovisno o količini skija ili snowboarda koje želite prevesti. Tako postoje nosači za četiri para skija ili dva snowboarda. Na raspolaganju u web shopu nosači.eu su i nosači koji pružaju mogućnost prijevoza šest pari skija, a pogodni su i za razne kombinacije skija i snowboarda. Osim kapaciteta nosača, moguće je birati između magnetnog nosača koji se samo „zalijepi“ na krov auta i nosača koji se montiraju na osnovne krovne (teretne) nosače.
Svi nosači skija ove vrste sigurno drže skije i snowboarde pomoću iznimno mekanih gumenih ručki koje čvrsto stežu skije bez oštećivanja površine. U nosač je moguće staviti i deblje moderne skije i snowboarde te se voziti prema odredištu bez straha od gubitka skija ili oštećivanja. Neki proizvođači nosača za skije, primjerice Thule, zahvaljujući ugrađenom sustavu s okomitom oprugom smanjili su visinu nosača pri istovaru.  Omogućili su jednostavan način otvaranja i zatvaranja velikim gumbom, kojeg je moguće pritisnuti čak i kada nosite rukavice. Uz ove pogodnosti, Thule nosači za skije omogućuju da se oslobodi prostor na krovu za skije s visokim vezovima zahvaljujući uključenim proširenim podnožjima koja podižu nosač. Ako vas brine zaključavanje, Thule je i tu smislio rješenje - zaključajte skije za nosač, a nosač za auto s pomoću sustava Thule One-Key.

Odlučite li se za krovnu kutiji ili za krovne nosače skija, svakako obratite pažnju na upute te se kvalitetno informirajte o tome ispunjavaju li nosači strog sigurnosne zahtjeve.