Usporedba (0)

Odaberite marku vozila

Odaberite model vozila

Odaberite verziju

Odaberite krov

Odaberite marku vozila

Proizvodi

THULE KROVNE KUTIJE

Kod odabira krovnih kutija kao što su Thule Motion ili Thule Touring veoma je teško pronaći razlike između tih modela, još je teže zato što su i vizualno veoma slični.

 

Najveća razlika je svakako kapacitet ovih modela, dok je kod Thule Motiona kapacitet tereta maksimum 75 kg kod Thule Touringa je kapacitet nešto manji, 50 kg maksimum. Tako da ukoliko želite prevoziti robu ili neke lakše predmete onda će i Touring biti dostatan, ukoliko želite prevoziti opremu za kampiranje ili golf onda vaš izbor definitivno mora biti Motion.

Kod postavljanja krovnih kutija razlika je u minimalnim i maksimalnim pozicijama držača krovne kutije koji se stežu oko krovnih nosača. Touring se može montirati na minimalan razmak od 51.5 cm, a maksimalan 92.5 cm dok se Motion može montirati na minimalan od 57 cm, a maksimalan od 97 cm. Veći razmak kod Motiona omogućava bolje pozicioniranje prema prednjem dijelu vozila što omogućava bolji pristup kod korištenja većih krovnih kutija.

U biti oba modela odgovaraju na sva vozila jer je uglavnom na svim vozilima prosječan razmak između šipki 70 cm.

Motion ima PowerClick sistem koji vam omogućava da pričvrstite kutiju sa integriranim mehanizmom koji vam kaže kada je kutija dovoljno pričvršćena sa klik zvukom,  Touring ima to isto sa FastClick pričvršćivačem.

Oba modela se otvataju s obje strane, osim jedne veličine iz Touring serije, Touring 600 se može otvarati i puniti teretom samo se jedne strane dok sve ostale kutije se mogu otvarati i puniti s obje strane.

Modeli Touring su novijeg dizajna, elegantnog izgleda.

Motion serija, oba modela, crni i srebrni imaju sjajni finiš, dok kod Touring serije je titan aeroskin finiš i crni sjajni finiš.